Home | Tips en technieken | Reparatie chatonpootjes met PUK3

Reparatie chatonpootjes met PUK3

Met een PUK3(s) puntlasapparaat bent u in staat om snel en eenvoudig chatons te repareren. In dit stappenplan krijgt u diverse tips om de reparatie tot een goed einde te brengen.
IMPULS
indien er direct naast gezette stenen gewerkt wordt, is het heel belangrijk om de kortst mogelijke impulstijd te gebruiken. In de 'micro' mode kan de PUK3 tot 4 en de PUK3s tot wel 3 milliseconden ingesteld worden.

VERMOGEN
Zorg ervoor dat het geselecteerde vermogen van de PUK niet al te hoog is ingesteld. Als toevoegdraad met een dikte van 0.25 mm gebruikt wordt is het vermogen van 12 tot 15% dan ook meer dan voldoende.

ELECTRODE
Het is in dit verband belangrijk dat er gewerkt wordt met een scherpe electrode. Daarom is het van belang dat men de electrode regelmatig verwisseld als er met dit soort speciale toepassingen gewerkt wordt.

HET LASSEN
Plaats het toevoegdraad op het pootje, zodat deze de steen en het pootje van de chaton raakt. Op deze wijze ligt het tussen de electrode en de steen, waardoor het een aanvullende bescherming biedt voor de gezette steen.

DE STEEN BESCHERMEN
Omdat er soms kleine hoeveelheden roet vrijkomen tijdens het lassen, kan het handig zijn om de steen tegen vuil te beschermen, door gebruik te maken van een strookje papier of stukje tape.

AL DOENDE LEERT MEN
De bedoeling is om eenvoudig wat nieuw metaal op het pootje van de chaton aan te brengen. In dit stadium hoeft het resultaat niet altijd 'aardig' te zijn, hoewel met wat oefening het er al snel beter uit zal zien.

SCHOONMAKEN
Maak het werkstuk op de gebruikelijke wijze schoon.Nieuws

MEET & GREET OP BEURS JUWELENMAKERS 2015

Bijou Moderne staat op 28 en 29 juni op de Beurs Juwelenmakers 2015 in Antwerpen. Deze beurs wordt gehouden in de gebouwen van de TNA-Antwerpen. De openingstijden zijn 10.00 - 18.00 uur.

LIKE US ON FACEBOOK

Volgt u ons al op onze bedrijvenpagina www.facebook.com/BijouModerne.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en diverse acties via Facebook en Twitter (@BIJOUMODERNE).