Home | Over Bijou >> | Fairtrade
Fairtrade


Het werk van goudmijnbouwers is intensief. Vaak werken ze onder slechte omstandigheden en is hun toegang tot de markt beperkt. Met de lijn Fairtrade producten bent u altijd 100% zeker van de afkomst van uw goud. Het goud is 100% Fairtrade en afkomstig uit Zuid-Amerika, waarbij de mijnwerkers voldoen aan eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu bescherming. Ze respecteren arbeidsrechten en houden zich aan standaarden over kinderarbeid.

(Fairtrade Information für Deutsche Kunden - PDF)

Volledig gecontroleerde en gecertificeerde keten
Voordat een product verkocht mag worden met het Fairtrade label, moeten alle schakels in de handelsketen gecertificeerd zijn. Importeurs, fabrikanten van half-fabrikaten en distributeurs worden gecontroleerd en gecertificeerd door FLO-CERT. Dit is een onafhankelijk internationaal certificeringsbedrijf, dat de certificering van bedrijven in meer dan 70 landen verzorgd. Certificering door FLO-CERT garandeert consumenten van gecertificeerde Fairtrade producten dat zij bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling van mensen door hun aankopen.

Stichting Max Havelaar centrale rol in de Fairtrade keten
Stichting Max Havelaar in Utrecht beheert het Fairtrade label in Nederland; zij bewaakt het keurmerk en verzorgt de publieksvoorlichting http://www.maxhavelaar.nl. Voor de producenten die het product met het Fairtrade label op de markt willen zetten is een licentieovereenkomst met Max Havelaar nodig. Met deze licentieovereenkomst ontvangt u een eigen FloCert ID. Als licentiehouder kunt u uw Fairtrade goud laten stempelen bij Waarborg Holland in Gouda http://waarborgholland.nl en Edelmetaal Waarborg Nederland in Joure http://ewnederland.nl.

Aanmelden als licentiehouder kan via
http://business.maxhavelaar.nl/

Nieuw partnerschap Bijou Moderne en Stichting Max Havelaar
Naast de volledige licentie die Max Havelaar biedt aan haar partners is er een nieuwe registratie tool gelanceerd voor juwelier, goud- en zilversmeden die gebruik willen maken van Fairtrade goud en zilver in hun sieraden, maar (nog) niet willen of kunnen inschrijven als licentiehouder. De nieuwe eenvoudige online registratietool op www.fairgold.org biedt goudsmeden en juweliers de kans om Fairtrade gecertificeerd goud in te kopen bij een Master Licensee.

Bijou Moderne is gecertificeerd als Master Operator
Bijou Moderne is dit partnerschap aangegaan om ook de kleinere juweliers en goudsmeden een kans te bieden om op eenvoudige wijze met Fairtrade goud aan de slag te gaan. De jaarlijkse registratie op www.fairgold.org is gratis en kost weinig administratie. Daarnaast biedt Max Havelaar de communicatiemiddelen ter promotie van het Fairtrade goud. De voorwaarden verbonden aan deze registratie betreffen de hoeveelheid aan te schaffen Fairtrade materiaal, dat maximaal 500 gram goud bedraagt. Daarnaast mag het product niet afgestempeld worden met het Fairtrade stempel en mag er uitsluitend gebruik worden gemaakt van communicatiemiddelen van Max Havelaar. Bijou Moderne zal per aankoop een kleine bijdrage van Eur 7.50 aan de Master Licentie in rekening brengen.

Aanmelden als geregistreerd partner kan via
www.fairgold.org

Met beide vormen van samenwerking draagt u officieel bij aan een duurzame, veilige en eerlijke goudwinning!

Fairtrade assortiment
Ons Fairtrade assortiment bestaat uit:
- 14 krt geelgoud octogoon 6.0 mm,
- 14 krt geelgoud plaat 2.0 mm,
- 14 krt witgoud octogoon 6.0 mm ( met palladium),
- 14 krt witgoud plaat 2.0 mm ( met palladium ),
- 18 krt geelgoud octogoon 6.0 mm,
- 18 krt geelgoud plaat 2.0 mm,
- 18 krt witgoud octogoon 6.0 mm ( met palladium ),
- 18 krt witgoud plaat 2.0 mm ( met palladium ),
- fijngoud grenailles


 

 

 


fairtrade_rs1133_americo uses a forest plant to recover the gold from the wood pan choco-8562 2.jpg